Go4Golf Golf buitenlandse toernooien

Ontspannen, uitdagend en gezellig

Golfen is een individuele sport, maar weinig golfers gaan alleen op reis. De meeste golfers gaan met vrienden of clubgenoten op reis, zodat ze verzekerd zijn van een gezellige flight en een leuke vakantie. Populair zijn ook de buitenlandse Go4Golf toernooireizen die in de wintermaanden worden georganiseerd. Vrienden, vriendinnen, echtparen en singles nemen herhaaldelijk deel aan deze toernooien die in een prachtige omgeving op de mooiste golfbanen en in een aangenaam klimaat worden gespeeld.

Tijdens een reis van 5 – 8 dagen wordt er minimaal 4 keer gegolfd, meestal op verschillende banen. Elke dag wisselt de samenstelling van de flights, waardoor de golfers in sportieve sfeer contact maken. Elke dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking met prijsjes voor nearies, birdies en de beste scores in het dagklassement. Het toernooi wordt afgesloten met aardige prijzen voor de beste prestaties in het eindklassement. De prijzen zijn echter niet de hoofdzaak, een sportieve en prettige sfeer staat voorop. Peter van Pelt, eigenaar van Go4Golf Reizen, organiseert en begeleidt de toernooireizen.

Tijdens de toernooireizen staan ontspanning en gezelligheid centraal. Een goede sfeer in de flights, dus wordt er gespeeld volgens de regels van het spel. Er komen geen Mullligans aan te pas. Door de handicapverrekening kan iedere golfspeler met een handicap van 0 tot en met 36 deelnemen aan de Go4Golf Toernooien en kans maken op een titel. De wedstrijdvorm varieert van Stableford naar Strokeplay max 4 of 5 boven par.

Zowel alleen gaande als samen reizende golfers tekenen in voor de toernooireizen. Ook niet-golfende partners zijn van harte welkom.

De toernooigolfers kiezen voor de afwisseling van de flights en golfbanen, de sportieve krachtmeting met andere golfers, de ontspannen sfeer en de professionele organisatie. Men hoeft zelf niets te regelen en dat ervaren veel deelnemers als ideaal. Een belangrijke succesfactor van de toernooireizen is de gezelligheid in de groep. Dat al begint bij het ontbijt, en wordt vervolgd op hole 1 en bij de start van de eerste flight en na afloop op Hole 19. Weer terug in het hotel treft men elkaar weer aan de hotelbar of tijdens het diner.

Tijdens een toernooireis zijn de deelnemers ’s avonds en op de dagen zonder toernooiprogramma vrij om hun eigen gang te gaan. Het is geen groepsreis met verplichtingen. Het programma laat ruimte voor een dagje strand, stad, of een culturele excursie. De ervaring leert dat reisgenoten in de loop van de week bij elkaar aanschuiven of er gezamenlijk op uit trekken. Het is een kwestie van vrijheid, blijheid.

De toernooien zijn inclusief professionele wedstrijdleiding en een eenvoudige prijzentafel.