Spanje

 Spanje: alles onder de zon

  • dagelijks vluchten naar Faro
  • golfen in Spanje en Portgal
  • authentieke dorpen en stadjes
  • prachtige zandstranden
  • veel hotels op loopafstand van centrum met diverse restaurants
  • relaxte sfeer
  • natuurpark en in voetsporen van Columbus
  • perfect golfklimaat van maart t/m november

Liefhebbers van mooie, rustige stranden en prachtige golfbanen zitten goed in Huelva, de meest westelijke provincie van Andalusië in de zuidpunt van Spanje. Over de mooie tolweg rijd je van de luchthaven Faro snel en makkelijk over de grensrivier Rio Guadiana naar de golfresorts in de Costa de la Luz. Veel golfreizigers boeken zowel starttijden op de Spaanse banen El Rompido, Islantilla en Bellasvista als op de Portugese banen in de grensstreek, zoals Castro Marim en Monte Rei. Na het golfen is er nog tijd genoeg om te genieten van de zon op de prachtige stranden of een karaf wijn met een portie tapas op het terras van een strandtent. De Costa de la Luz is zeker niet toeristisch. Er komen meer Spanjaarden dan toeristen.

Vanuit de havenstad Cadiz voer Christoffer Columbus in 1492 zijn avontuur tegemoet. In Palos de la Frontera liggen de replica´s van zijn drie schepen, op ware grootte, en in het nabijgelegen La Rabida vertellen de monniken tijdens de rondleiding over de voorbereiding van de expeditie van Columbus in dit franciscanenklooster . Langs de hele kust zijn uitgestrekte zandstranden met duinen en pijnbomen. In badplaatsen als Huelva Costa de la Luz is een bruisend nachtleven (’s zomers) en een grote keuze aan visrestaurants. Op het strand van het vissersdorp El Rompido kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan watersporten, boottochten, windsurfen en zeevissen.

Natuurliefhebbers raden we aan een dagtocht te maken naar Parque Nacional de Doñana, een van de grootste moerassen van Europa waar honderden vogelsoorten overwinteren, zoals lepelaars, ooievaars en flamingo’s. Ook een bezoek aan de fraai stad Sevilla is het overwegen waard.